Francuski jezik – Mayfair Novi Sad

Zašto francuski jezik?

 

Francuski jezik se smatra jednim od najromantičnijih jezika. Postoje brojni razlozi zašto treba da se odlučite za francuski jezik.

 

1. Francuski jezik je jezik međunarodne komunikacije

Francuski jezik se govori na pet kontinenata. Francuski jezik je zvanični jezik u u 29 zemalja, uključujući Belgiju, Haiti, Luksemburg, Švajcarsku, Monako, Nigeriju, Senegal, Togo, Kanadu, Mali i druge. Francuski jezik je jedan od šest službenih jezika u UN. Znanje francuskog jezika će uvek biti korisna veština jer on predstavlja jedan od uticajnijih jezika.

 

2. Francuski jezik će vam omogućiti pristup čitavom svetu

Znanje francuskog jezika vam neće trebati samo ukoliko planirate da posetite Francusku. Države poput Belgije, Zapadne Afrike, Kanade, Haitija, Luksemburga, Madagaskara, Malija, Ruande i Švajcarske mogu postati atraktivne turističke lokacije jer ćete tamo moći da pokažete svoje poznavanje francuskog jezika. Znanje Francuskog jezika će vam omogućiti da bolje upoznate svet, brojne kulture i navike drugih naroda.

 

3. Francuska kuhinja

Ako ste ljubitelji čokolade, verovatno ste probali čokoladni sufle, a to je tipičan primer francuske kuhinje. Francuska kuhinja je poznata po veoma ukusnim poslasticama. Imena najpoznatijih jela, peciva, sireva i vina nije lako izgovoriti. Međutim, učenjem francuskog jezika ćete moći samouvereno da naručite neka od najpoznatijih jela i zasenite kako konobara, tako i svoje okruženje.

 

4. Francuska kinematografija je poznata širom sveta

Francuska kinematografija je jedna od najpoznatijih širom sveta. Tipičan francuski film predstavlja mnogo više od puke zabave. Francuzi veoma ozbiljno doživljavaju kinematografiju i smatraju je ozbiljnim vidom umetnosti. Francuski filmovi vam mogu pomoći da dodatno zavolite jezik i da slušanjem jezika dodatno poboljšate svoje znanje.

 

Pogledajte ponudu kurseva francuskog jezika u Mayfair centru za strane jezike