Italijanski jezik – Mayfair Novi Sad

Zašto italijanski jezik?

 

Italijanski jezik je još jedan od najpoznatijih evropskih jezika. Evo nekoliko razloga zašto treba da se odlučite za učenje italijanskog jezika.

 

1. Italijanski jezik je jezik Romanskog carstva i smatra se jednim od najromantičnijih romanskih jezika.

 

2. Italijanski filmski režiser Federiko Felini je jednom rekao „Drugačiji jezik je drugačija vizija života“. Govoreći jedan strani jezik, lakše ćete upoznati i kulturu te države.

 

3. Italija spada u zemlje sa razvijenom privredom i znanje italijanskog jezika je cenjena veština. Međunarodne kompanije cene znanje stranih jezika, a italijanski jezik je baš jedan od tih jezika.

 

4. Italija ima bogato istorijsko nasleđe i poznata je po velikom broju gradova koji imaju veoma veliku istorijsku važnost. Takođe, poznata je i po bogatom umetničkom stvaralaštvu što je još jedan od razloga da se upoznate sa jezikom ove istorijski i umetnički bogate zemlje.

 

5. Znanje italijanskog jezika će vam ulepšati čitav turistički doživljaj ukoliko se odlučite na obilazak najlepših italijanskih gradova. Na ovaj način možete da upoznate puno novih ljudi, vežbate jezik u njegovom pravom okruženju i možda steknete doživotne prijatelje.

 

6. Naučno je dokazano da znanje nekog stranog jezika poboljšava funkcionalnost vašeg mozga, podstiče vaše sposobnosti rešavanja problema i poboljšava pamćenje. Neke studije su dokazale da odrasli koji govore više jezika mogu da smanje prve znake demencije u proseku 4.1 godinu.

 

Pogledajte ponudu kurseva italijanskog jezika u Mayfair centru za strane jezike